Hoe vaak wordt 'Beggar.nl' nou eigenlijk bezocht? Dat vragen mensen me dan wel eens. Het is natuurlijk maar een gewone particuliere website, dus je moet geen gigantische aantallen verwachten. De meeste bezoekers, over een heel jaar genomen, komen op mijn schaatspagina's af. Dat zie je hier.

Er zijn meer particuliere websitebeheerders die hun bezoekers laten tellen en de resultaten op hun website laten zien. Het is een vorm van opscheppen, waar ik dus ook aan meedoe. Maar ik doe het wel zo reëel mogelijk. Op veel websites zie je niet het aantal bezoekers, maar het aantal pageviews. De meeste websites bestaan uit meerdere pagina's en bezoekers bekijken vaak ook meer dan één pagina. Wanneer je dus pageviews als bezoekers telt, ben je niet helemaal goed bezig. Er zijn ook mensen die een bepaalde website (deze bijvoorbeeld) twee of drie keer per dag bezoeken, of een bepaalde pagina diverse keren bekijken.

Ik gebruik een bezoekersteller die - in de vorm van een spreadsheet - een vrij uitgebreid overzicht van de bezoeken geeft. Ik kan dus zien welke bezoeker meer dan één keer per dag komt en of zhij een bepaalde pagina meer dan één keer bezoekt. Ik bewerk die bestanden. Al komt een bezoeker tien keer op een dag, ik tel hem/haar die dag maar één keer. Diverse bezoeken van één persoon aan een pagina tel ik ook maar één keer. Een meer realistisch beeld kan ik niet geven.